Een kijkje in het bedrijf van Rotim; het gezicht achter onze teksten!

Een kijkje in het bedrijf van Rotim; het gezicht achter onze teksten!


| Door Sophie Eikelenboom
In eerdere blogs hebben we al kennisgemaakt met verschillende afdelingen, in deze blog is het de beurt aan de afdeling content! Lees alles over de werkzaamheden van onze SEO-tekstschrijvers en waar ze haar inspiratie voor het schrijven van teksten vandaan haalt.

Op onze webshop kom je regelmatig verschillende teksten tegen. Zo ook deze blogs! Maar wie zit er achter het schrijven van deze teksten? In deze blog maak je kennis met Sophie, onze SEO-tekstschrijver. ‘Ik werk parttime bij Rotim Verpakkingen als SEO-tekstschrijver, dit is ideaal omdat ik het goed kan combineren met mijn studie. Ik vind het werk erg leuk omdat het heel afwisselend is. Dan ben ik een producttekst aan het schrijven, dan een blog of een categorietekst. Ik krijg daarnaast ook veel vrijheid in het schrijven, zo bedenk ik zelf onderwerpen voor de nieuwe blogs.’ Maar hoe ziet een typische werkdag van Sophie eruit? ‘Zodra ik binnenkom, start ik mijn computer op en kijk ik in de contentplanning wat er allemaal geschreven moet worden. Ik maak dan een to-dolijst voor mezelf, zodat ik een overzicht heb van de werkzaamheden die ik die dag af wil hebben. Daarna begin ik met het schrijven van teksten. Zodra ze geschreven zijn plaats ik ze op onze webshop.’  

Alle teksten in onze webshop zijn uniek en geschreven door SEO-tekstschrijvers. Maar hoe ga je te werk bij het schrijven van deze teksten? ‘Bij productteksten kijk ik eerst naar het product en wat er belangrijk is om te benoemen. Bijvoorbeeld bij een verzendzak kijk ik hoe groot de zak is en welke producten geschikt zijn om in de verzendzak te versturen. Dan begin ik langzaam met het schrijven van de tekst. Voor het schrijven van een blog ga ik nadenken en research doen over het onderwerp. Dan maak ik kort een overzicht wat ik in elke alinea wil bespreken, voordat ik de tekst helemaal uitschrijf.’ 

Er zijn regelmatig nieuwe producten in onze webshop te vinden. Soms zijn dit dezelfde producten maar in andere formaten. Het kan dan lastig zijn om elke keer weer een nieuwe producttekst te schrijven. ‘Mijn inspiratie haal ik vaak via het internet of websites als ChatGPT. Ik vind het belangrijk dat de teksten niet statisch zijn, dus ik schrijf ze nog altijd helemaal zelf, maar het helpt zeker voor het opdoen van inspiratie.’ Bij de vele producten in onze webshop zijn er ook regelmatig nieuwe collecties met verzendzakken, vloeipapier, stickers en tassen verkrijgbaar. Benieuwd naar het ontstaan van deze collecties? Je leest het in deze blog

Elke week verschijnt er naast nieuwe producten ook een nieuwe blog op onze website. Wil je op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe ontwikkelingen en als eerste de nieuwste blog lezen? Houd onze webshop en social media dan in de gaten, of meld je aan voor de nieuwsbrief via deze link

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste....

Laat een reactie achter

*Verplichte velden
Verstuur
Inspiratie Blog
Snelle gids voor het efficiënt gebruiken van verzendzakken
Snelle gids voor het efficiënt gebruiken van verzendzakken Geplaatst op
Lees meer
Een kijkje in het bedrijf van Rotim; het gezicht achter onze teksten!
Een kijkje in het bedrijf van Rotim; het gezicht achter onze teksten! Geplaatst op
Lees meer
Do’s en don’ts bij het versturen van een fles wijn
Do’s en don’ts bij het versturen van een fles wijn Geplaatst op
Lees meer
Een kijkje in het bedrijf Rotim Verpakkingen: de kracht van onze klantenservice
Een kijkje in het bedrijf Rotim Verpakkingen: de kracht van onze klantenservice Geplaatst op
Lees meer
5 soorten linten om je geschenken op te vrolijken
5 soorten linten om je geschenken op te vrolijken Geplaatst op
Lees meer
Waarom bedrukte tassen helpen bij het promoten van je merk!
Waarom bedrukte tassen helpen bij het promoten van je merk! Geplaatst op
Lees meer
Een kijkje in het bedrijf van Rotim Verpakkingen; de afdeling logistiek
Een kijkje in het bedrijf van Rotim Verpakkingen; de afdeling logistiek Geplaatst op
Lees meer
Ontdek 5 leuke toepassingen voor papieren zakjes!
Ontdek 5 leuke toepassingen voor papieren zakjes! Geplaatst op
Lees meer
Dit is hoe je de perfecte unboxing ervaring creëert!
Dit is hoe je de perfecte unboxing ervaring creëert! Geplaatst op
Lees meer
Een kijkje in het bedrijf van Rotim Verpakkingen; onze marketing topper Sandra!
Een kijkje in het bedrijf van Rotim Verpakkingen; onze marketing topper Sandra! Geplaatst op
Lees meer
Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Inloggen
Of meld je hier aan
Wachtwoord vergeten?
Favorites
U heeft geen items in uw lijst.
Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta